Rahim Ağzı Kanseri
Rahim ağzı kanseri, rahim kanserinden sonra en çok görülen 2. jinekolojik kanser türüdür. Rahim ağzı kanseri pap smear’ın yaygınlaşmasıyla sıklığını kaybetmiştir. 25-35 yaşları arasında anormal bir şekilde hücre büyümesi olur.…
Sağlıklı Yaşam, Tıp Hastalık Belirtileri
Bu sayfamıza yüzlerce çeşit hastalıkları listeledik. Diğer sayfalarımıza da bakabilirsiniz.
Akciğer Hastalıkları, Bademcik Hastalıkları, Bağırsak Hastalıkları, Bel Hastalıkları, Beyin Hastalıkları, Böbrekler ve İdrar Yolları Hastalıkları, Böbrekler ve İdrar Yolları Hastalıkları, Cinsel Hastalıklar, Damar Hastalıkları, Deri (Cilt) Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Erkek ve Üreme Yolları Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Hormon Hastalıkları, İç Hastalıklar, İskelet Sistemi ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları, Kalıtsal Hastalıklar, Kalp Hastalıkları, Kan Hastalıkları,Karaciğer Hastalıkları, Kemik ve Eklem Hastalıkları, Kulak Hastalıkları, Ruhsal Hastalıklar – Sinir Hastalıkları, Sindirim Sistemi ve Hastalıkları, Solunum Sistemi ve Hastalıkları
Rahim ağzı kanseri, rahim kanserinden sonra en çok görülen 2. jinekolojik kanser türüdür. Rahim ağzı kanseri pap smear’ın yaygınlaşmasıyla sıklığını kaybetmiştir. 25-35 yaşları arasında anormal bir şekilde hücre büyümesi olur.…
Akciğer İltihabı (Enfeksiyonu) Nedir Latincedeki adı Pnömoni, yani akciğerlerde bulunan dokuların iltihaplanmasını anlamına gelir. Akciğer iltihabının birden fazla sebebi olması, tedavi sürecinde zorluk yaratacağından hastalık açısından önemli bir noktadır. Akciğer…
Raynaud Sendromu Hastalığı Bu hastalık, bir dolaşım bozukluğu hastalığıdır. Ayak parmaklarını etkiler. Parmaklarda duyu bozukluğuna yol açabilir. Sık görülmese de dahi kangrene bile neden olabilir. Kronik bir şekilde ilerleyen raynaud…
Ödem Nedir Ne Anlama Gelir Hemen hemen herkes hayatının bir döneminde, vücudundaki şişliklerden, ayaklarının, bacaklarının, ellerinin şişliğinden şikayet eder. Çoğu zaman geçici olan bu vücut şişkinliğine ödem denir. Ödem, vücutta…
Kimyasal peeling işlemi, cilde uygulanan asitlerin cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve ciltteki bazı lekeleri uzaklaştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem genellikle cilt sağlığı için faydalıdır, ancak yanlış uygulandığında veya…
Uyuz hastalığı, bir tür deri hastalığıdır. Uyuz hastalığı, enfeksiyöz veya alerjik reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Uyuz hastalığı, çok sık görülen bir hastalık değildir, ancak tedavisi gerektiğinde yapılmazsa ciddi…
Ürtiker Nedir? Ürtikerin bir diğer adı kurdeşendir. Deride meydana gelen bir hastalıktır. Sürekli halde gelişen bir kaşıntı ile ortaya çıkar. Genç yaşlarda görülmekle birlikte daha sonra tekrarlayabilir. Genel olarak kadınlar…
Titreme çoğunlukla ellerde görülürken, bazı kişilerde kollarda ve bacaklarda titreme görülebilir. Titreme şikâyetleri ilk başlarda kişiye çok fazla rahatsız etmezken, yaşın ilerlemesi ile birlikte el titremeleri, kol titremeleri, bacak titremeleri…
Yüz felci kısaca yüz sinirlerinin hareketsiz olması olarak tanımlanmaktadır. Yüz sinirleri gözlerimizi kapatmamız dudaklarımızı ise oynatmamızı sağlamaktadır. Bununla kalmayarak mimiklerimizle yapmamız gereken her şeyi yüz sinirlerimiz gerçekleştirmektedir. Ayrıca gözyaşı tükrük…
Göz Kanlanması Neden Olur? Bir çok insanın hayatının belli dönemlerinde karşına çıkabilecek bir sorundur. Göz yüzeyinde bulunan minik damarların genişleyerek bir arada toplanması halinde oluşabilecek bir hastalıktır. Göz kanlanması genellikle…
Güneş Yanıkları Hakkında Geniş Detaylı Bilgi Güneş ışıkları daha sağlıklı hissetmek ve ruh sağlığı için oldukça faydalı niteliktedir ve önemli bir D vitamini kaynağıdır. Özelliklede “artrit” problemi olan insanlar güneşin…
Ayak Uyuşması Neden Nasıl Olur? Ayak uyuşması hisseden insanlar genelde tek ayağı ve iki ayağı hissetmemekten şikâyet ederler. Ayaklarımızın bir anda karıncalandığını hissetmemiz, tabanlar da yanma hissi de bu uyuşmayla…
Grip İçin Doktor Kontrolü Grip vakasına yakalanmamak adına ne kadar önlem alınsa da bu durum her zaman için geçerli olmuyor. Düşen bağışıklı sistemi ile virüs alan vücudumuz bir süre sonra…
Ağız Kuruluğu Neden Nasıl Ortaya Çıkar? Tükrük, ağız sağlığı için oldukça önemlidir çünkü ağzı nemli tutmak, yiyeceklerin parçalanması ve yutkunmak için tükürük salgısına ihtiyaç vardır. Bunların yanı sıra, ağzımızı, dişlerimizi…
Hemoglobin, kanın içinde oksijenin taşınmasını sağlayan, kırmızı kan hücrelerine rengini veren bir proteindir. Demir de hemoglobinin asıl yapısında olan bir elementtir. Akciğerlerden gelen oksijenin, hemoglobinle bağlı olarak dokulara transfer edilmesinde…