Şaşılık

Şaşılık Nedir Nasıl Oluşur Meydana Gelir?

Şaşılık, iki gözün birbiri arasındaki paralelliği yitirmesi anlamına gelir. Gözlerin her birinde 6 adet göz dışı kas vardır. Bu kasların birinde veya bir kaçında güç eksikliği olursa şaşılık meydana gelir. Bazı şaşılık durumları tek gözde görülürken, bazı şaşılıklar her iki gözde görülür.

Şaşılık Sebepleri Nedenleri Nelerdir?

Şaşılık çoğunlukla genetik etkenlere bağlı olarak gelişebildiği gibi, bazı hastalıklar sebebiyle de oluşabilir. Ateşli hastalıklar, travma, ameliyatlar, kazalar, hipertansiyon, şeker hastalığı şaşılığa sebep olabilir.

sasilik

Şaşılık Belirtileri Nelerdir

Şaşılık belirtileri arasında göz sulanması, ağrı, çift görme, baş ağrısı, bulanık görme, başın veya yüzün bir yöne yatık olması ile kendini belli eder.

Şaşılık Tedavisi

Şaşılık tedavisi için gözlük kullanımı, kapama tedavisi, ortoptik tedavi, cerrahi müdahale, botox gibi teknikler kullanılır. Bazı şaşılık durumlarında kırma kusuruna bağlı olarak gözlük kullanımı tedavi açısından yeterli olmaktadır. Kişinin gözünde tembellik varsa kapama yöntemi ile şaşılık tedavi edilebilir. En başarılı sonuçlar en ağır şaşılık vakalarında ortoptik tedavi ve cerrahi müdahale yöntemi ile yapılır.

Şaşılık tedavisinde başarı elde etmek için, erken teşhis çok önemlidir. Zira teşhis için geç kalınırsa, şaşılık tedavisi zorlaşabileceği gibi, görme azlığı sorunları da yaşanabilir. Bu sebeple doğum sonrasında bebeğinizin gözlerinde sorun görmeseniz bile bir uzmana mutlaka götürmelisiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. salman dedi ki:

    ben 33 yasindayim bende yan bakis var kafam duz durmuyor sol guzumde cok agri var yurd disindayim lutfen bana yardinci olabillirmisiniz

  2. Ayrintici dedi ki:

    Ameliyattan once ve sonra bebegin saclarinin tipa tip ayna olmasi cok normal geldi bana