Siğil Otu

Siğil Otu Hakkında Genel Bilgiler

Siğil otu Hodangiller ailesinin bir üyesidir. Bambul otu, Bozot, Aygün çiçeği olarak ta adlandırılır.50 santime kadar uzayan boyları, yumuşak tüyleri, gövdesi dik, dalları sık, beyaza dönük yeşil renkli yaprağı olan bir sene dayanan otsu bitkilerdendir. Ufak salkımlar halinde çiçekleri bulunmaktadır. Bitkinin özünden çıkarılan su siğillere uygulanarak, siğilleri geçirmesi sayesinde ismini buradan almıştır. Tohumdan üreyen bir bitki çeşididir. Doğada kendiliğinden yetişmektedir fakat güzel beyaz renkli içekleri sayesinde süs bitkisi olarak ta yetiştirilir. Zehirli olan sinoglosin alkaloiti isimli madde Siğil otunun tümün de en yoğun olarak ta köklerinde ve tohumundadır. Bu zehirli madde sayesinde hayvanlar tarafından yenilmemektedir.


Siğil Otu’nun Yararları (Faydaları)

  • Siğil otu siğilleri geçirmekte oldukça faydalı olup ismini de buradan almaktadır.
  • Yılan sokmaları ile Akrep sokmalarına karşıda etkili bir bitkidir Siğil otu.
  • Siğil otu ateşlenmelerde ateşi düşürür.
  • Safranın artmasını sağlamaktadır siğil otu.
  • Mide ağrılarına da iyi gelmektedir Siğil otu.
  • Siğil otu Hemoroid ağrısına da iyi gelir
  • Aynı zamanda Siğil otu kan temizleyicidir.

Siğil Otu

Siğil Otu’nun Zararları

Siğil otu bünyesinde zehir barındıran bir bitki olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.

Siğil Otu’nun Kullanımı

Siğil otunun körpe yapraklarını ezip siğil ya da nasırların veya sorunlu olan bölgelerin üzerine sararak tedavi edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. selin dedi ki:

    benim elinde birkaç tane düz siğil vardı. Çok küçüklerdi ancak dikkatlice bakıldığında belli oluyordu fakat ben yinede rahatsız oluyordum. Dondurttum geçti ama bir tanesi kalmıştı. Sonra elimde tekrar birkaç tane daha çıktı ve tekrar dondurttum ama bu sefer iz kaldı. ve siğli dondurttuktan sonra siğilin olduğu kısın su toplamıştı.