Dudak Dolgunlaştırma

Dudak Dolgunlaştırma

Yapısal olarak bazılarında dudaklar ince olabilmektedir. Ayrıca yaşlanmayla beraber dudağın yağ dokusu miktarı azalıp dudak incelebilir. İşte bu sorunlardan dolayı dudak estetiği ameliyatları vardır. Genel olarak dudak dolgunlaştırma ameliyatları iki gruba ayrılır: Bunlardan ilki dolgu maddeleri yardımıyla dudağın dolgunlaştırılması, ikicisi ise dudak mukozasını yani dudağın kırmızı renkli kısmını ilerletmek için yapılan cerrahi müdahalelerdir.

Dudak Dolgunlaştırma için Kullanılan Maddeler Nelerdir?

Dudak kalınlaştırma estetiğinde kullanılan dolgu maddelerinden biri otojen yani kişiden alınan dolgu maddesi, diğerleri ise yabancı dolgu maddeleridir.

Otojen maddeler olarak bilinen dermis greftleri, fasia greftleri ve yağ greftleri dudak kalınlaştırma işlemlerinde kullanılır. Bu maddelerden yağ greftleri bir süre sonra erir, yani kalıcı değildir. Dermis greftleri ile fasia greftleri yağ greftlerine oranla daha uzun ömürlü dudak dolgularıdır. Böylece dermis ve fasia greftleri daha çok tercih edilir. Dermis grefti göbek altı deriden ya da apandisit ameliyatı gibi bir izden hazırlanır. Fasia greftleri ise şakak bölgesindeki saçlı deriden kesi yapılarak temporal fasia denilen dokunun alınıp rulo haline getirilmesiyle hazırlanır. Bu müdahaleler lokal anestezi altında yapılır.

Dudak Dolgunlaştırma Ameliyatı Sonrası

dudak dolgunlaştırma kalınlaştırma

Dudaktaki kan dolaşımı fazladır ve dudaklar kolay şişebilen bir alan olduğu için ameliyat sonrasında ödem ve morluklar oluşur. Ancak bunlar bir hafta sonra tamamen geçer. Dudak kalınlaştırma ameliyatları için yabancı maddelerde kullanılır. Mukozanın altına enjeksiyon yoluyla yabancı maddeler yerleştirilir. Bu işlem için ameliyat gerekmez.

Dudak kalınlaştırma estetiği için sıvı silikon enjeksiyonları kullanılabiliyor. Ancak kötü bir görünüm oluşturabilmektedir. Bu kötü görüntünün düzeltilmesi mümkün değildir. Son yıllarda reaksiyona neden olmayan dolgu maddeleri üretimi için çalışılmaktadır.

Dudak dolgunlaştırma için kullanılan maddelerden biri de hyaluronik asittir. Bu aslında vücudun dokularında bulunan yapı taşlarındandır. Vücutta olduğundan bir reaksiyon göstermez. Fakat enjeksiyonun süresi 6 aydır ve belirli derecede kalınlık oluşturmaktadır. Ucuz ve uygulaması kolay bir yöntem olmasından dolayı dudak dolgunlaştırma estetiğinde çok kullanılan bir yöntem olmaktadır.

Diğer bir dolgu maddesi de son yıllarda geliştirilmiş kalsiyum hidroksiapetit enjeksiyonudur. Bu maddenin 7 sene boyunca kalıcılığını sürdürdüğü ve reaksiyon oluşturmadığı bilinmektedir. Kalsiyum hidroksiapetit birçok alanda kullanılan ve yan etkisi bulunmayan bir maddedir. Uzun süren kalıcılığı olması, dudağın istenilen ölçüde kalınlaşabilmesi ve enjeksiyon biçiminde yapılabilmesi gibi nedenlerle çok fazla kullanılan bir maddedir.

Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri

Dudak kalınlaştırmada kullanılan bir diğer yöntem ise dudak mukozasını ilerletmek ve böylece kalınlaşmasını sağlayan operasyonlardır. Cerrahi teknik kişiden kişiye farklılık gösterir. İleriki yaşlarda ve üst dudağı uzun olan bireylerde dudağın mukozasından deri şeridi çıkarılıp mukoza katlanarak kalınlaştırılır. Bu teknik başarılı sonuçlar vermektedir. Uygun kişilere yapılması başarıyı arttıran faktörlerdendir.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.