Yüz Germe Estetik Ameliyatı

Yüz Germe Estetik Ameliyatı

Yüz germe estetik ameliyatı

Yüz germe ameliyatlarının bir diğer ismi de yüz gençleştirme ameliyatı olarak anılır. Yüz germe işleminin uygulanmasındaki temel nedenlerin başında yüz derisinin deforme olması gelmektedir.

Geçen senelerle yinelenen mimikler, güneş ışınları, çevre ile iç unsurlar dokularda esnekliğin azalmasına, kemikler ile yumuşak olan dokularda hacmin kaybından yüzümüzde sarkmalar, gevşemeler ve derin kırışıklar oluşur. Cildi eski gençliğine döndürmek için yapılan yüz gerdirme operasyonları artan yumuşak dokuların toparlanması, deri altı kaslarının, boyun bölgesi ile yüzde yapılan operasyonlarla zamanı geri sarmak diye de açıklanabilir.

Yüz gerginleştirme estetiği tek operasyon olarak yapıldığı gibi, alın, gözkapağı veya yağ enjeksiyon operasyonlarıyla beraberde gerçekleşebilir. Yüz operasyonlarında en ideal kişiler; yünüzde ve boynunda sarkmalar oluşan, fakat sağlam ve düzgün kemiklere sahip bayanlar ile baylardır. Operasyon yapılanların geneli 40-60 yaş aralığında olsa da, anestezi için risk taşımayan hastalara da operasyon uygulaması başarıyla sonuç vermektedir.

Ameliyat sonrası bazı komplikasyonlarla da karşılaşılabilir, hematom, mimik kası sinirlerinin geçici olarak hasar görmesi, enfeksiyon kapma, yara çevresinde sorun, anestesi için kullanılan ilaçlara reaksiyon gösterme olarak sayılabilir. Yaranın kötü iyileşmesi sigara içenleri etkileyen bir unsurdur. Oluşan komplikasyonlar uyarılara ve önlemlere uyulduğu sürece, yaranın iyileşmesini gerileten bir rahatsızlık mevcut değil ise yok denecek kadar azdır. Yüz gerdirme estetiği lokal yada genel anestezi ile uygulanır. Operasyon yapılan işleme göre 2-3 saat sürer, birkaç işlem aynı operasyonda yapılmakta ise daha uzun sürer.

Yüz Germe Estetik Ameliyatı

Kesiler şakaklardaki saçlı kısımdan başlayarak kulağın ön kısmındaki çizgiyi izleyerek memesinin alt tarafından ensedeki şaçlı olan bölgeye gider. Boyunda yapılacak olan germe operasyonunda ise çenenin uç kısmının altına yapılan ufak deri kesisi gerekecektir. Sonrasında cilt altı yağ ile kas dokusu serbest kalır. Ardından da altta bulunan kas ile fazla dokuyu gerip geri çekerek fazla olan deri alınır. Estetik yapılan dikişler ile katman olan dokular sabitlenerek derideki kesilerek kapatılmaktadır. Operasyon biterken toplanacak olan kanı ve dokunun iyileşme sıvısını dışarıya atmak için dren kullanılır. Pansuman sonrasında elastik bandajlarla bandajlanarak operasyon biter.

Estetik sonrasında oluşacak olan ağrılar için oral olarak alınan ilaçlarla kontrol altına alınır. Operasyon yapılan bölgelerde şişme, morarma ya da his kaybı olabilir ve bu belirtiler normaldir. Morarmalar 8-10 gün, şişmeler ve hissizlik iki hafta içinde iyileşir. Dikişler çoğunlukla operasyonun yedinci

Gününde alınır. Saçlı deride iyileşme süresi uzun olduğundan bu bölgedeki dikişler ya da klipler birkaç gün daha geç alınabilir. Bu operasyon insanını yüzünü yenilemez, yalnızca 10-15 sene zamanı geri alır. İlk anda yüzün görüntüsü değişik gelebilir. Yüzün özelliği gerdirmeden ve şişler yüzünden bir miktar değişmiş, mimiklerde bir miktar kabalaşabilir. Tüm operasyonlardaki gibi yüz germe estetiğinizde iyileşme süresi birkaç aydır.

Yüz Derisi Neden Farklılaşır?

Yüz insanların duygularını belli ettikleri bir organdır. Mimik kullanarak duygu ve düşüncelerimizi hiç konuşmadan ifade edebilmekteyiz. Bu nedenle zamanla bu kasılmalardan dolayı yüz kaslarında uzama meydana gelir. Kaslardaki uzamalarda yüzün artık eskisi kadar iyi bir şekilde gerilmemesine ve yer yer sarkmaların oluşmasına neden olur. Sarkan bir yüz ise estetik olarak kişinin gerçek yaşından ortalama on ya da on beş yaş kadar daha yaşlı görünmesine neden olur. Yüz germe işlemini sadece yüz derisinin gerilmesi olarak düşünmemek gerekir. Yüz germe işlemi göz ve çevresi ile aynı zamanda dudak bölgesi ile birlikte yapılan komplike bir işlemdir. Genel anlamda özellikle de göz kapağı estetiği uygulanırken yüz germe işlemi de yapılmak durumunda kalınır. Tüm bunların yanında yüz derisindeki farklılaşma doğal etkenlerden dolayı da oluşabilir. Fazla güneş ışığına veya kimyasal maddelere maruz kalmış olan yüz derisi de zamanla elastikiyetini kaybetmektedir. Yüz derisinde sarkmaları önlemek için yapılan hatalardan birisi hekim kontrolü dışında kullanılan kozmetik malzemelerdir. Yüz zamanla ister istemez yer çekimi nedeni ile sarkamaya maruz kalacaktır. Fakat doğal işleyiş sürecinde dışarıdan krem veya zararlı ışınlara maruz kalmayan yüz derisi çok daha sonra sarkmaya başlar. Aynı zamanda yüz derisi dış etkenlere ve yaşa bağlı olarak sarktığı gibi genetik yatkınlığı olan kişilerde de sarkmaya neden olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki sağlıksız beslenme ve sürekli kilo alıp vermek de yüz estetiği açısından olumsuz etkiler meydana getirir.

Yüz Germe İşlemine Nasıl Karar Verilir?

Yüz germe işlemi öncelikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bununla birlikte genetik yatkınlığı olmayan bayanlarda yüz germe işlemi için kırk yaş ve sonrası tercih edilir. Çünkü bu döneme kadar genel anlamda yüzdeki deri en sağlıklı dönemini yaşamaktadır. Yüz germe ameliyatı oldukça zahmetli ve zor bir işlemdir. Yüz germe operasyonuna bir hekimin karar verebilmesi için hastayı muayene ettiğinde hastanın derisinde sarkma görmesi gerekmektedir. Yüz derisinin sarkması sadece yüz ile sınırlı kalan bir durum değildir. Sarkma boyun bölgesini de kapsamaktadır. Yaş ve bulgu bütünlüğü sağlandığında hastanın görüşleri de alınarak operasyona karar verilir.

Yüz Germe Operasyonunda Nasıl Bir Yol İzlenir?

Öncelikle hastanın kronik rahatsızlıkları göz önünde tutularak tahliller yapılır. Bu işlem hastanın bünyesine göre bölgesel ya da genel bir uyuşturulma yani anestezi yöntemi ile gerçekleştirilir. Aynı zamanda hastanın zararlı alışkanlıkları da göz önünde bulundurulur. Zararlı alışkanlık olarak bahsettiğimiz şey ise hastanın sigara ve alkole olan eğilimidir. Bu süre zarfında bu alışkanlıklara bir müddet veda etmelidir. Operasyon hastanın yüz yapısı dikkate alınarak yapılır. Şöyle ki hasta için uygun yüz germe sistemi belirlenir. Bu bulgular hastanın kas ve kemik dokusu ile başlar ve yağ dokusuna varana kadar bir sürü alanı içermektedir. Yüz germe operasyonu hastaya uygulanan işlemler bütünlüğünü düşündüğümüzde iki saat ile dört saat arasında değişebilmektedir. Germe işleminde oluşan dikiş izleri kulaklar ile yanağın birleşimini oluşturduğu alana gizlenir. Boyun bölgesinde gerçekleştirilen yüz germe işlemi ise çene altına saklanır. Burada amaç fazla belli olmayan ve özel yöntemlerle atılmış olan dikişleri gözün göremediği alanlara saklamaktır. Bazen bu işlem saç derisinin içine de saklanabilmektedir. Tüm bu saklama tercihleri uzman plastik cerrahı tarafından belirlenir.

Yüz Germe Operasyonunda İyileşme Sürecinde Neler Yaşanır?

Öncelikle bu önemli bir operasyon olduğu için yüzde morluklar ve ödemler görülebilir. Bu durum için diren takılmaktadır. Ameliyat sonrasında oluşacak olan normal ağrılar ağrı kesici ile rahatlıkla ortadan kaldırılabilir. Hastanın iyileşme dönemi göz önünde tutularak altıncı veya yedinci gün dikişler alınmaktadır. Dikişler alınan kadar dikişlerin olduğu alanlarda bandaj kapalı durmaktadır. Sosyal hayata dönüş kritik olan bir haftayı atlattıktan sonradır. Tam iyileşme için hastaların iki hafta beklemesi gerekmektedir. Yüz gerdirme operasyonu başarılı olursa hasta çok daha sonraki dönemlerde bile hala daha sıkı bir yüzle dolaşabilmektedir. Yüz germe işlemi hastayı on ya on beş yıl kadar genç gösterebilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.