Sedef Hastalığı

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef hastalığı bir deri rahatsızlığıdır. Cilt hastalıkları içerisinde en önemlisi olup genellikle tekrar eden kronik bir durumu vardır. Derinin döküntüleri olan her yerde sedef hastalığı görülebilir fakat sıklıkla görüldüğü bölgeler saçlı deri tırnaklar eller ve ayaklar gövde ve diz yani vücudun her bölgesinde çıkabilir. Fakat derecesi kişinin özelliklerine göre değişmektedir bazılarında daha sıklıkla bazılarında ise daha az bir şekilde etki eder. Sedef hastalığı diğer organları etkilemez. Sedef hastalığı genetiktir ve özellikle görüldüğü yaş grubu ise 20-45 arasındaki yaş gruplarıdır. Ailesinde sedef olan bir çocuğun kendisinde de sedef olması beklenen bir durumdur.

Hastalığın başlamasına stres fiziksel değişiklikler güneş ışığı ağrı kesiciler ya da hormon ilaçları şeklinde değişmektedir. Sedef hastalarının sürekli olarak psikolojik sorunlardan uzak kalması günü daha çok dinlenmeyle geçirmesi bu sayede de çok fazla ilaç kullanmaması hatta gerekmedikçe hiç kullanmaması sedefin seyrini normal bir şekilde tutacaktır.  Sedefin tipik belirtilerinden bir tanesi de kaşınan yada yaralanan bölgelerde yeni sedef plaklarının gelişmeye meyil göstermesidir.Bu olaya “Köebner fenomeni” denmektedir.

Sedef bazı durumlarda dışarıdan bakıldığında egzama ile karıştırılabilir sedef aslına bakarsanız tedavi edilebilir bir hastalıktır fakat kronikleşmiş olmasından dolayı hiçbir zaman yok olmaz yani bazen ara ara dönemlerde sedef yeniden ortaya çıkacaktır. Ancak bu yukarıda bahsettiğimiz doğrultuda stresten ne kadar uzak kalınabilirse ve kişinin özelliği de birleştiği durumda sedef hastalığının tekrar süresi oldukça uzun olabilir.

Halk arasında sedefin bulaşabileceği bir korkusu vardır fakat bir buna bir açıklık getirebiliriz. Sedef mikrobik bir hastalık değildir mikrobik olmadığı içinde kişiden kişiye geçme bir olasılık yoktur. Sedef hastalığının özellikli bir diyeti yoktur yani onu yemeli bunu yememeli şeklinde fakat genellikle balık yağları biraz rahatlatıcı olabilir. Sedef hastasının aşırı kilolu olması hastalık bölgelerinde kıvrımların oluş

Özel bir diyeti yok. Balık yağları iyi gelebilir. Aşırı kilo kıvrım bölgelerinde şikayetleri arttırır ve tedaviyi güçleştirir. Sedef hastalığında bitkisel tedavi şekli uygulanabilir bunun için D Vitamini veren bitkiler kullanılmalıdır fakat bu durum biraz risk taşır azlık ve çokluk derecesi önemlidir. Bu durumu riske atmamak için doktorunuza mutlaka başvurmalısınız.

Psoriasis olarak da adlandırılan sedef hastalığı, bulunduğu alanda kızarık görüntü olarak kendisini belli eden, belirli zamanlarda ortaya çıkan deri hastalığı olarak adlandırılır. Deri üzerinde kalınlaşma ve hastalığın ilerlemesi ile kabuklanmalar görülmektedir. Zamanla ölü hücre tabakaları artış gösterir.

Sedef hastalığı vücutta kızarıklık şeklinde görülen, bir deri hastalığıdır. Tıp dilinde bu hastalığa psoriasis denmektedir. Sedef hastalığında derinin üst tabakası kalınlaşarak büyür ve sedef rengi kabuklanmalar meydana gelir. Birkaç gün içinde deri yenilenir. Deri üzerinde ölü hücre tabakasının artışı görülür. Sedef hastalığı genellikle dirseklerde, dizlerde, bel bölgesi, saçlı deride ve tırnaklarda görülür. Belirtileri vücudun birçok bölümün de görülebilir. Hastalığın seyri kişiden kişiye değişmektedir. Bazılarında hafifken, bazılarında şiddetli olabilmektedir. Bu hastalık tedavi edilebilen bir problemdir. Bu hastalık toplumda %2 civarında görülmektedir. Gençlerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Genetik faktör bu hastalığın ortaya çıkma ihtimalini arttırmaktadır. Sedef, bulaşıcı bir hastalık değildir.

Sedef Hastalığı (Psorıasıs)

Sedef Hastalığının Semptomları

Sedef hastalığının farklı türleri vardır. Bu hastalık çocuk, yetişkin ve yaşlılarda farklı farklı özelliklerle çıkabilir. Örneğin çocuklara renkli, kepekli semptomlar mevcuttur. Yetişkinlerde bütün semptomları görülebilir bu hastalıkta. Yaşlılarda semptomlar büyük çaplıdır. Deriler çok kalınlaşabilir.

Sedef hastalığında pembe renkli plak şeklinde, yüzeyinde ise gümüş renkli kabarcıklar görülür. Bu formlar kuru özelliktedir , fakat kazındığında kanayan noktalara dönüşür. Derinize elinizi sürdüğünüz zaman toz gibidir. Daha önce bahsettiğimiz gibi, sedef hastalığı genellikle dirseklerde, dizlerde, bel bölgesi, saçlı deride ve tırnaklarda görülür. Tırnakların yüzeyinde küçük çukurluklar mevcuttur ve tırnak yatak kısmından ayrılır. Kalınlaşmış veya kırılmış tırnak değişikliğine rastlanır. Sararmada görülebilir. Tedavisi çok kolay olmamaktadır.

Sedef hastalığı aynı zamanda koltuk altı, ve genital bölgede de görülebilir. Sedef hastalarında eklem iltihaplanması da görülebilir. Hatta bu iltihaplanma kimilerinde hareketin kısıtlanmasına neden olabilir. Yani semptomlar arasında eklem ağrısı da vardır. Guttat sedef hastalığı: Deride kırmızı, küçük ve kabuklu kabarıklıklar meydana gelir. Bu durum genellikle çocuklarda görülür ve kendiliğinden geçer zamanla.

Sedef Hastalığının Nedenleri

Kesin olarak bir sebebi olmamakla birlikte, beyaz kan hücrelerin normalin ötesinde olması sonucu meydana gelen bir hastalık olduğu sanılmaktadır. İltihaplanma başlar, ardından deri pul pul dökülür. Deride kesik, kaşınma, aşırı güneş yanması görülebilir. Bulaşıcı bir hastalık değildir. Bu yüzden diğer insanların tehdit altında olması söz konusu değildir.
Bağışıklık sistemini kötü etkileyen ilaçların kullanımı sonucu sedef hastalığı riskinde artış görülebilir. Stres de bu hastalığı tetikleyen bir unsurdur. Ani gelişen psikolojik travmalar sedef hastalığını şiddetlendirebilir. Bu hastalığın ortaya çıkmasına neden olan bazı ilaçlar da olabilmektedir. Kalsiyum eksikliği ve hormonsal etkiler de sedefe neden olabilecek durumlardır.

Sedef Hastalığının Teşhisi

Bu hastalığın tanısı için ilkin bir dermatoloğa başvurmak gerekir. Muayeneden sonra hastalığın teşhisi yapılabilir. Tanı konmasının zor olması nadir bir durum olsa da vardır. böyle bir durum söz konusu olduğunda, deriden parça alınıp tetkikler yapılır. Kan testi genelde yapılmaz. Hastalığın tedavisi için şiddetine, tipine ve seyrine bakılması gerekir. Tedavilerle kontrol edilebilen bir hastalıktır. Hastanın yaşamını etkileyen bir sorundur.

Sedef Hastalığının Tedavi Yöntemleri

İlk olarak tedavinin türüne karar verilmektedir. Tabi bu tedavi şeklinde hastanın yaşı, yaşam tarzı, hastalığın seyri ve şiddeti önem taşımaktadır. Tedavinin amacı derideki dökülmeyi durdurmak ve iltihaplanmayı önlemektir. Kaşıntı ve kabarıklıklar için losyonlar verilir. Deri üzerine uygulanması istenen bir takım ilaçlar da verilebilir. Tedaviye katiyetle uymak gerekir. Eğer gerek görülürse, ilacın yanında güneş ışığı olan fototerapi de uygulanabilir. Bu tedavinin de doktor kontrolünde olması büyük önem taşımaktadır.

Sedef Hastalığının Tedavisi Nasıldır?

İlk olarak kişinin doktor tarafından gerekli tahliller yapılarak, sedefin şiddeti belirlenir. Sedef hastalığının tedavisindeki ilk amaç iltihapların meydana gelmesini en asgari seviyeye indirmek ve deri dökülmelerini ortadan kaldırmak içindir. Krem ve ilaç tarzı tedavi yöntemleri kesin bir çözüm değildir. Tedavisi bırakıldığında hastalık tekrar ortaya çıkabilir.

Sedef Hastalığında Işık Tedavisi

Sedef hastalığı tedavisinde lokal ışık tedavi yöntemi vardır. Sedefli bölgeye uygulanan ve derideki yan etkilerin oluşmasının önlenmesi hedeflenmektedir. Kullanılan ışık ultraviole B’dir. Bu tedavinin birçok hastada olumlu sonuçlar doğurduğu görülmektedir. Eğer krem ve ilaç tedavisi yapılıp bırakılırsa, hastalık tekrar oluşabilir.

Lokal ışık tedavisi sırasında sedefli alana ultraviole B’dir. İlaç kullanmayı gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Eğer iyileşmenin hızlanması istenirse, bu tedavinin yanında krem veya ilaçlar kullanılabilir. Tedavinin seansı hastadan hastaya değişiklik gösterir. Ortalama 8-10 seanstır. Tedaviden sonrası kızarıklıklar oluşur, ancak bu hastanın normal hayatına dönmesine engel teşkil etmez. Avrupa’da son yıllarda çok kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Lokal ışık tedavisi olarak adlandırılan yöntem kullanılır. Bu yöntem deri üzerinde sadece sedef bulunan kısma uygulanarak, derinin diğer bölgelerinde meydana gelebilecek yan etkilerini en asgari seviyeye indirmek amaçlanır. Kimi hastalarda sedef çok az sayıda görülür ve hastaların bu duruma direnç gösterirler. Bu durumdaki hastalara ışık tedavisi olarak kullanılan yöntem ise ultraviole B’dir.

BAŞKA BİR KAYNAK

Sedef Hastalığı Vücudun Hangi Bölümünde Görülür?

Genellikle diz, dirsek, kıllı deri, tırnaklar ve bel etrafında meydana gelir. Kimi hastalarda şiddetli belirtilerini gösterse de kimi hastalarda hafif şiddetini gösterir.

Sedef Hastalığı Kimlerde Görülür?

Günümüzde insanlar üzerinde ortalama %2’sinde sedef hastalığı görülmektedir. Her yaşta görülebilen bir hastalık olmasına rağmen, genellikle genç yaşlarda sedef hastalığına yakalanma oranı daha fazladır.

Genetik bir yapıya sahiptir. Aile bireylerinden herhangi birinin sedef hastalığını geçirmiş olması, sizin de bu rahatsızlığı taşıyabilme olasılığınızı artırmaktadır. Fakat sedef hastalığı mikroplar sonucu meydana gelen hastalıklardan biri olmadığından dolayı kesinlikle bulaşıcı özelliği bulunmamaktadır.

Sedef Hastalığını Neler Tetikler ve Sebepleri Nelerdir?

Kesin olarak konulan bir tanısı bulunmamaktadır. Beyaz kan olarak adlandırılan hücrelerde oluşan herhangi bir anormallik karşısında kendisini gösteren bir rahatsızlık olarak düşünülmektedir. Buda zamanla iltihabın oluşmasına sağlayarak, deri dökülmesinde etkin rol oynamaktadır. Deri üzerinde, kaşıma, güneş ışınlarında aşırı yanma ve kesilme gibi durumlar karşısında ortaya çıkabilir.

Stres sedef hastalığını tetiklemesinde etkin rol oynamaktadır. Psikolojik bozuklar, ani gelişen olaylar var olan sedef hastalığının şiddetini artırmada etkindir. Ayrıca hormonal etki ve kalsiyum eksikliği yaşanması durumunda sedef hastalığı meydana getirdiği düşünülmektedir.

Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Her yaştaki kesime göre farklılık gösteren bir hastalıktır. Çocuklar üzerinde deride kırmızı bir renk alan kepekli belirtiler vermektedir. Orta yaşlardaki bir kişi içinse oluşan kabarıklar zamanla genişleme göstererek kabuklaşmış bir hal alır. Yaşlı kişilerde ise belirtiler biraz daha şiddetlidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 31 YORUM
  1. abdullah ibrahim dedi ki:

    1994 yılından beri sedefle mücadele etmekteyim. Doktorun tavsiye-si üzerine yıkanmayı bıraktım. Vücudumu sadece siliyorum. Ilık su dahi yayılmasına sebep oluyor. Saçımı soğuk su ile ıkıyor ve kuru-lama akabinde derhal ilaçlıyorum. Faydasını gördüm. Ancak bütün bunlar paliyatif tedbirler. Bence en önemli unsur kafanıza birşey takmamak

  2. rabia dedi ki:

    adım rabia henüz 15 yaşındayım
    stres sıkıntı üzüntü den cıktıgı soylenıyor
    dırseklerımde kulagımda ve basımda var
    bu hastalık ben 6 aylık bebekken kalcamda varmış 10 yaşıma kadar geçmiş 10 yaşımdan 15 yasıma kadar kafamda var daha 2014 senesınde ıse dırseklerımde cıktı 2015 ın ocak ayından bu yana da kulagımdda var doktorumun verdıgı ılacları kullanıyorum ama gecmıyor bu nasıl gıdıcek ölüme neden oluyor mu en onemlısı de bu?

  3. samira dedi ki:

    merhaba bende sedef hastasiyim babamda oldugu icin bendede cikti bu hastalik ne yapsaniz gecmez ben her yolu denedim yurtdisindada doktorlara gittim ama maalesef sonuc hep ayni ama sivas balikli göl en iyi cözüm babam gecen yillar gitti ve sonuc süper 1 yildir hic cikmadi bende bu yil gidecegim 21 gün orada kalmaniz gerekiyor herkese tavsiye ederim herkese acil sifalar diliyorum

  4. mehmet dedi ki:

    benım ellerimde diz kapaklarımda ve dirseklerimde pullanma ve kızarıklık var 2defa hastaneye gıttım krem ve hap yazdılar kullanıyorum bi süre gecıyor ilacı bıraktığım zaman tekrar çıkıyor ömür boyu bu ilaçlarımı kullanacam hocam yardımcı olursanız sevınırım

  5. fulya dedi ki:

    oğlum 3.5 yaşında dirseklerinde ve dizlerinde kızarıklıklar ve soyulmalar başladığında 8 aylıktı şimdi götürmediğim doktor kalmadı ve en son yaklaşık 2 ay önce doktor sedef dedi nasıl kurtuluruz bu hastalıktan.lütfen yardım edin

  6. gülşen dedi ki:

    20 yasindayım dört yıldır sedef hastasıyım bu yıl öğrendim hastalığımı yasantımı etkiliyo bu durum beni cok üzüyo allah rızası için bu hastalıktan kurtulmus olan kardeşlerim kullandıgınız ilaçlarınızı bizede önerin simdiden tesekkurler rabbim şifacımız olsun…

  7. çiğdem dedi ki:

    merhabe bende 7yildir sedef hastasiyim,ilk önceleri cok üzüldüm yayilirsa yasayamam falan dedim,fakat kontrol altinda tutmayi basariyorum sedefi..dizlerin dirsekelrim ve kafamda saclarimin diplerinde var.günes isigi cok iyi geliyor ama malesef yurdisinda yasiyorum ve günese hasret kaliyoruz senede iki sefer antalyaya tatil yapma imkanim var ve tuzlu su ve günes okadar iyi geliyorki neredeyse tamamen yok oluyor.bu arada psorcutan kremi kullaniyorum fakat doktorum gecen ay sadece haftada bir kez sürmemi söyledi.su anda dirsek ve dizlerimde var yaz sonunda isik tedavisi uygulayacagini söyledi.sanirim kortizonlu ilaclar cildi cok incelttigi icin daha fazla kullanmadan farkli tedavi yöntemleri dniyecegiz.allah herkeze sifa versin.

  8. cemal dedi ki:

    öncelikle geçmiş olsun bende üç yıldan beri sedef hastalıgıyla yaşıyor ve mucadele ediyordum Alahıma şukurler olsun bu günüme şu an çok rahatım tamamen iyleştim kim demişse çaresi yok tedavisi yok yannış söylemiş bu hastalık için genelde normal hastanelerde bulunan cildiye gitmeyiniz ben on tane hastane gezdim hepsinin yazdıgı ilaçlar hep aynı krem nemlendirici farklı markalarda oluyor ama hepsi aynı bu işte daha uzman olan profesör lere baş vurun arkadaşlar tek ilaçla bir ay gibi bir zamanda kurtuldum ve bunu sizlerle paylaşmak isdedim tekrar geçmiş olsun acil şifalar.

  9. gülay dedi ki:

    merhaba arkadaşlar 17 yaşımdan buyana bende sedef hastasıyım dirseklerimde dizimde ve bazen sırt ve karın bölgemde çıkıyor dermovate diye merhem var bu merhem iki tür birinin dışı yeşil diğeri kahve rengi kahve rengi olanı kullanıyorum ve 3.4 gün içerisinde geçiyor uzun süre çıkmıyor sonra farklı yerden çıkıyor yine kullanıyorum ben böyle çare buldum en azından geçiyor saçlı deriye çare bulamadım ama onu sorun etmiyorum hiç yoktan görünmüyor not saçlı deriye bu merhemi kullanmayın herkese acil şifalar

  10. ufuk dedi ki:

    lütfen şuna inanmayın çaresi bulundu işte çözüm diyenler paranın peşinde olanlar yeni yakalanan arkadaşlara tavsiyem stresden uzak olmaları bu hastalık dönem dönem geçiyor gibi olur ama bazen dirseklerden bazen kafatasından yada vücudunuzun herhangi bir yerinde görülebilir kulak içinde sedef olan arkadaşlara özellikle söylüyorum temizletmeye giderken iyi bir sağlık kurumunu seçin kulağınızı- ellerinizde varsa kısa bir yöntem doktorun verdiği krem türü ilaçları
    elinize sürüp naylomla 2 gün aralıklarla kapalı tutun biraz rahatlarsınız

  11. ayşe dedi ki:

    ben 47 yaşındayım sedef hastasıyım 20 yaşından beri bir cok şey denedim ama caresi yok sadece şunu önerebilirim sıvas kandal lezyonları hafifletiyor oraya gidemeyenlerede en yakınınızdaki kaplıcaya en az haftada bir kez gidin bol su icin ve vucudunuz hep nemli kalsın en iyi nemnendiricide üredem dokdorlar yazıyor.benim yakınlarımdki kaplıca kütahyanın yoncalı kaplıcası ben faydasını gördüm tümden gecmiyor asla ama lezyonlar ufalıyor kaşıntı olmuyor herkese acil şifalar. birde hastalıgınızı kafaya takmayın hic kimseden gizlemeyin o pısıkolojik olarak etkiliyor ben bildikten sonra diger insanların bilmesinde bir mahsur yok bence beni seven benim yanımdadır zaten öyle yada böyle sevgiler herkese.

  12. aynur dedi ki:

    selam bende sedef hastasıyım ama benim azaldı.o yüzden şu an tedavi görmüyorum ama bir arkadaşım ankara dışkapı hastanesinde ışık yada ışın (tam hatırlamıyorum)tedavisine girmiş ilk seansta çoğu gitti diyor ama sonradan yenileyebiliyor zaten sedefin kesin tedavisi yok tekrarlayabiliyor ama arkadaşım memnun kalmış.soyunup bir kabine giriliyormuş bir iki dakka sonra çıkılıyormuş.tenin hafif brozlaşıyormuş.herkese acil şifalar.

  13. sevilay dedi ki:

    ben 31 yaşında evli bir bayanım 13 yıldır sedef hastasıyım gitmediğim doktor şifacı eczacı kalmadı benim eklem yerlerimde am bir bayan olarak beni çok rahatsız ediyo bayanım neticede yemek yapma konusundada rahatsız oluyorum mutfakta soğudum lütfen gerçekten bir yararı varsa haber verin ellerimde çok var lütfen tüm sede hastalarına geçmiş olsun diyorum

  14. sefika dedi ki:

    ben 34 yaşındayım 17 yıldır sedef hastasıyım saç diblerimde küçük madeni para kadardı şimdi tepeme kulak arkalarıma ve kulak içlerine kadar yayıldı ayrıca dirseklerimde de var ama sanki dirseklerimdekiler geçen yıllara göre azaldı nasıl olduğunu sormayın bende anlayamadım çok gergin olduğum dönemlerde hem kaşıntım oluyor hemde kabuklarımı sürekli yoluyorum siz siz olun sakın yolmayın çünkü yolundukça büyüyor gerçekten iyileşen varmı acaba?

  15. arif dedi ki:

    merhaba ben 2yıldır sedef hastasıyım gercekten fiziksel derecedede rahatsızlık verici bir hastalık ama şuanda 3aydır kullandığım ……… merhem ve yanında kaşıntı giderici bir hap ile kullandım sadece vücudumda kaldı gözle görülmeyen ama şuna alışmalıyızki stres üzüntü uzak durmalıyıs allahım bize ve bizdende daha fazla derman arayan hastalara allahım acil şifa versin

  16. yusuf dedi ki:

    42 yaşında babam var 3 yıl önce sigara içiyordu sigariyi bıraktıktan sonra 7-8 ay sonra sedef belirtileri ortaya çıktı ayakta ve avuc içinde çıktı bunun çözümü veya ne gibi tıppı tedaviler görebiliriz.. cvpınızı bekliyorum

  17. mehmet dedi ki:

    Ben şu an 18 yaşındayım 2 yaşından beri sedef hastasıyım size tavsiyem stressiz yaşamayı ve yenilmmesi gerekenleri yemeyin kaşınmamak için fazla terlelememeye ve kaşınıyorsa kaşımamaya çalışın her kaşımanız onu etrafa dağıtıyor.

  18. kaplan dedi ki:

    Slm benim ellerim de yani şöle parmaklarımda beyaz lekeler oluşmaya başladı fakat bu ellerime doğru pullu küçük yuvarlak deri dökülmeleri olarak yavaş da olsa yayılıyor.bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlemem gerektiği hususunda yardımcı olursanız sevinirim.

  19. sibel dedi ki:

    asıl bana ne demeli daha 12 yaşıma girdikten sonra sedef hastalığına yakalandım çok kötü bir deri hastalığı doktora gittim bana bir krem verdi ……. diye bi krem sürdüm etkisini gördüm ama bir süre sonra yine çıktı.belki bazı kişilere yani sizlere yardımcı olabilir bana çok olmadı ama eğer size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana çünkü sizinle aynı durumdayım

  20. kerem dedi ki:

    benim kafamda saç derimin altında kaslarımda göz kenarlarımda ve diz kalpaqımda var 18 yasındayım yasantıma enqel oluyor iğne içtim bi ara o iyi qeldi ama onu kesince qitti puva tedavisinden bahsediliyor bide tek çözüm stressiz yasam deniliyor ne yapmam qerekiyor??? bana lütfen yardımcı olun ..

  21. adanalı dedi ki:

    Firat arkadasim öncelikle büyük gecmis olsun ne mutlu sizeki atlatmissiniz yazmis oldugunuz sekilde bizde kurtulmak isteriz ama malesef kullanmis oldugunuz KREM in adini yazmamissiniz belki yazmis olsaniz benim gibi bir cok insana yardimci olurdunuz o kremin adini yazarsaniz cok büyük sevap islemis olursunuz saygilar..

  22. belda dedi ki:

    selam benim lekelerim çok farklı elim ve ayağımda beyazlık var kaşıntı yok doktor ala bula hastalığı dedi krem kullanıyorum yüzüm için protopik elim için elekon pomat yüzüm geçti ama elim ve ayağımda ilerleme var ne yapmalıyım yüzüme atar diye korkuyorum biçare lütfen teşekkür ederim

  23. muhammer dedi ki:

    meraba ben sedef hastalıgı hakkında bilgi alacaktım bu hastalık bulasıcımı belirtileri nelerdir tedavi için ne yapmak gerekir ölümcülmü? bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim…

  24. kocaeli dedi ki:

    merhaba ben 28 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır sedef hastasıyım sağ elimin işaret parmağında bir süredir şişlik ve ağrı başladı romotolojiye gittiğimde yapılan araştırma sonucu tendonlarda sedef tanısı konuldu bunun için ne yapabilirim?

  25. unnamed dedi ki:

    öncelikle herkese acil şifalar diliyorum. bu hastalık malesefki demek yerine dememek daha iyidir 😀 bendede var. bir ara bir eczaneden bir ilaç alıp kullanmıştım işe yaramıştı ama ilacı bırakınca çok sonrada tekrar başladı. doktorumun dediği ise tek çözümü stres olmicak bende hayatı doya doya yaşayıp stres etmemeye çalışıyorum size tavsiyem hiçbirşeyi kafanıza takmayın ve sadece bir gülümseme yeter 🙂

  26. ali dedi ki:

    meraba benim kolumda iki tane küçük leke oldu belimdede biraz haha büyük iki üç leke kabuğu kalkmış kenarları beyaz kaşınan bişey oldu sedef değildir umarım

  27. fehim dedi ki:

    Kıymetli kardeşim H.İbrahim Arslantaş iyileşmen memnuniyet verici allah bir daha yaşatmasın.Kullandığın İlacın ne olduğunu vaya nerden temin edebileceğimizi yazarsan inan çok memnun olacağim.Çünkü benim 12 yaşındaki oğlumda belirtileri başladı.çoğalmadan önlemek istiyoruz.yardımcı olursan sevinirim.

  28. musa dedi ki:

    haya bölgesinde aşırı kaşınma oluyordu. kaşımamak için engel olamıyordum kendime. kızaran bölge kırmızımsı kabarıklar meydana geldi hafif de olsa sulanma oluyor. kaşıdıktan 1 hafta sonra fark ettim bu hale geldiğini.sebebi sedef mi acaba ?

  29. suat dedi ki:

    benim eşim 20 yıldır sedef hastası kol dirseklerde ve bacak dirseklerde istanbulda gitmediğimiz hastanenin dermotoloji servisi kalmadı hepsinde muayene ve kremler aldık sanki yeni üretim kremleri yokmuş gibi hep doktorlar aynı kremi verdiler ama fayda yo son çare ayın 29 unda puma ışını varmış hastamızı puma ışınına sokucaz onuda denedikten sonra sizlerle paylaşırız yine herkese ACİL ŞİFALAR

  30. erkut dedi ki:

    ben futbol oynuyrm bundan bir bucuk yıl önce top oynarken kaval kemiğime darbe aldım ve burda yara oluştu ve bu zamana kadar gecmedi kaşıntı oluyo pullanma da oluyo ve baya bir genişledi…hic tedavi olmadım gecer diye de. şimdi ise sacım da da cıktı sedef oldugunu dusunuyrm vucudum da nerde yara olsa ora gecmiyo ve aynı sedef de kı gıbı kızarma ve pullanma oluyo ne yapmam lazım ve cok kasınıyo bana yardımcı olmnızı beklıyrm lutfen… sort gıyemez oldum bu yaralardan oturu.. şimdiden tsk ederm

  31. guneş dedi ki:

    selam 28 yasındayım 2000 yılından beri sedef hastasıyım gitmedigim doktor kalmadı gecici cozumler oldu ama tamemen geçmedi.en son gittigim doktor bu iacı yazdı neotigason 4 aydır kullanıyom gecti ama lekeler kaldı doktor 1 yıl kullanmamı onerdi sizce bu ilacın etkisi nekadardır.teşekurler.