Impotans ve Fimozis

Impotans ve Fimozis

Impotans, halk dilinde ereksiyon problemi, sertlik sorunu olarak ifade edilen ve cinsel hayatı olumsuz etkileyen bir durumdur.

Impotans nedenleri nelerdir?

Impotans, psikolojik etkenlere bağlı olabildiği gibi, bir takım hastalıkların akabinde de gelişebilir. Örneğin, şeker hastalığı olanlar, damar sertliği olanlar, yüksek tansiyon hastaları, hormonal bozukluklar yaşayanlar, sinir hastaları impotans sorunu ile sık sık karşı karşıya gelirler. Bunun yanında bazı hastalıkların tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar da impotans sorununu ortaya çıkarabiliyor. Örneğin panik atak hastalığı için kullanılan bazı ilaçlar, depresyon için kullanılan ilaçlar impotans vakalarını ortaya çıkarabiliyor.

İmpotans sorunu sık rastlanılan bir durumdur ve genelde 40 ila 70 yaş arası erkeklerde görülür. Bu yaşlarda erkekler sık sık cinsel performanslarının düştüğünden, impotans problemi yaşadıklarından şikâyet ederler. Bu tür cinsel sorunlar ile kişinin yaşı doğru orantılı olarak artar.

İmpotabs sebepleri araştırılırken, sadece ruhsal etkenler veya sadece organik hastalıklar etken olarak kabul edilmemeli ve her iki etkende ayrı ayrı incelenmelidir. Zira herhangi bir organik etkenin yarattığı ruhsal çöküntü de impotans sebebi olabildiği gibi herhangi bir organik hastalıkta tek başına impotans sebeplerinden olabilir.
impotans

İmpotans tedavi seçenekleri

İmpotans tedavisi için viagra gibi ağızdan alınan bazı ilaçlar etkili olabilir. Ancak bu tür ilaçların kesinlikle bir hekim kontrolü altında kullanılması gerekir. Zira bu tür ilaçların yanlış kullanımı ile ölümcül sonuçları olabilir. Ayrıca göz hastalıkları, kalp hastalıkları ve damar hastalıkları olan kişilerin bu tür ilaçları kullanmaması gerekir.

İmpotans Hormon Tedavisi:

Hormon tedavisi ile impotans tedavisi yalnızca erkeklik hormonu (testosteron) noksan olan kişilerde başarı gösterir. Zira erkeklik hormonu sertleşme üzerinde herhangi bir olumlu bir etkisi yoktur ve daha çok cinsel isteği arttırdığı görülür. Bu sebeple erkeklik hormonunun uygulanması cinsel isteği artırmasına rağmen, beklenilen performansın elde edilememesi gibi bir sonuç ile karşılaşılabilir.

Vakum cihazı ile impotans tedavisi:

Bu yöntem ile penise vakum uygulanır ve kan penise çekilerek uygulama sonrasında penis köküne elastik bir bant konur. Böylece sertleşme sağlanır. Başarı oranı yüzde 70 lere kadar çıka bu yöntem oldukça güvenilir bir impotans tedavi yöntemidir. Yalnız bu yöntemin uygulaması biraz zordur. Bu sebeple öncelikle doğru uygulanması ve kullanılan cihazın tıbbi deneyimi olan bir firmaca üretilmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

Enjeksyon tedavisi ile impotans çözümü

Bu yöntemin de başarı oranı yüzde 90 lara kadar çıkmaktadır. Cinsel birliktelik öncesinde penise iğne yapılması gerektiği için kişinin bu konuda hekimlerden gerekli eğitimi alması gerekir. Penise iğne yapılması kulağa ürkütücü gelse de, sonuçlar başarılı olmaktadır.

Penis protezi ile impotans tedavisi:

Penis protezi ile yüzde 95 oranında başarı elde edilmektedir. Zira penis protezi impotans tedavisi için en başarılı yöntemdir. Asıl çalışma şekli, penis içersinde sertleşmeyi sağlayan boruların içersine cerrahi açıdan sertleşmeyi sağlayacak borucuklar konulur. Bir defa uygulandıktan sonra başka yöntemler kullanmaya gerek kalmaz.

Fimozis Nedir Hakkında Kısaca Bilgi

Fimozis tanım olarak, penisi kapatmakta olan sünnet derisi (prepisyum) adı verilen deri kıvrımının glans perisinin tepesine uyan açıklığın dar olması olarak ifade edilir. Fimozis vakasında prepisyum görünüm olarak büzüşmüş bir yapı sergiler. Şayet, prepisyumün açıklığı çok dar ise idrar yapılırken idrar, prepisyumla glans penis arasında bulunan boşlukta birikmeye başlar. Böyle bir durumda prepisyum şişmeye başlar ve damla damla idrar akışı görülür. Kişi idrarını yapmakta zorlanır. Akabinde kişinin idrar yollarında yavaş yavaş hasarlar meydana gelir. Şayet prepisyum açıklığı fazla dar değilse yakınmalar yalnız penisin ereksiyonu esnasında meydana gelir.

Fimozis

Ereksiyon halinde iken prepisyum, glans penisin gerisine çekilemez. Bu durum da koitusa mani olabilir. Fimozis durumlarında, prepisyum glansm gerisine çekilemediğinden, glans ile prepisyum arasındaki olan boşluk temizlenemez. Prepisyumün iç yüzünde “Tyson” bezlerinden smegna adı verilen bir tür salgı salgılanır. Bu salgı fimozis sebebiyle temizlenemediğinden, bunlarda taşlaşma meydana gelebilir. Diğer yandan temizlenemeyen glans ve prepisyumda mikroskobik iltihaplar oluşabilir. Fimozis durumlarının tedavisi sünnet olmaktan geçer.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. efe dedi ki:

    68 yaşındayım 4 sene önce prostat tur ameliyatı oldum. içki sigara veya benzeri herhangi bir madde kullanmam 6 ay öncesine kadar bir problemim yoktu 6 aydır sorun yaşıyorum bevliye uzmanına gittim hormontesti yaptırdı sonuçları normalin üstünde çıktı bana ….. tipi ilaç verdi ilacı alınca iki gün zaten perişan oluyorum bende braktım şikayetimle depresyon ilacı arasında bir ilişki kuramadım tavsiyenize ihtiyacım var
    saygılarımla