EKG

EKG, olası kap hastalıkları hakkında kesin ve detaylı bilgiler elde edilmesini sağlayan, elektrotlar kullanılarak uygulanan bir teşhis metodudur.
EKG, yapılarak kalp damar hastalıkları, kronik kalp yetmezlikleri, kalp damar yetmezlikleri gibi kalp ile ilgili birçok hastalığın tespiti, ilerleyişi gözlenebilir.

EKG

Ekg Nasıl Çekilir?

EKG, son derece kolay bir yöntem olup, ağrı ya da acı duyulmaz. EKG çektirmek istediğinizde, sizi yatağa sırt üstü yatacak şekilde alıyorlar. Ayaklarınızdan çoraplarınızı çıkarıp, ayak bilekleriniz açıkta kalacak şekilde, giysinizi dizlerinize kadar çekiyorsunuz. Üzerinize giydiğiniz, kazak, gömlek, badi, sutyen gibi giysilerinizi çıkarıp, atletinizi göğsünüze kadar çekip, ekg için yapıştırılacak elektrotlara kolaylık sağlıyorsunuz. Akabinde ekg elektrotlarının konacağı yerler olan göğüs kafesiniz ve ayak bileklerinize şeffaf bir sıvı döküyorlar çünkü bu sıvı elektrik akımının iletilmesini sağlıyor. Bir parça pamuk ile sıvıyı bileklere ve göğüs kafesine yayıyorlar. Göğsünüze birkaç tane elektrotu koyuyorlar ve ayak bileklerinize mandala benzeyen metal plakları takıyorlar. Akabinde elektrot ve metal mandalların bağlı olduğu ufak bir cihaza gerekli işlemleri yapıp, EKG nizi çekiyorlar. Cihazdan EKG sonuçlarınızı veren ince uzun bir kâğıt çıkıyor ve EKG çekimi sonlanıyor. Elektrotlar göğsünüzden, metal plakalar ayak bileklerinizden çıkarılıyor. Sadece birkaç dakika süren bu EKG çektirme işleminde hiçbir acı ya da ağrı duymuyorsunuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.