Deve Dikeni

Deve Dikeni Hakkında Genel Bilgiler

Ak kız, Eşek dikeni, Kenger otu ve Kansa isimleriyle de bilinmektedir. Uzunlukları 1 metreye kadar ulaşır. Anavatanı Afrika olup Akdeniz de yayılma göstermiştir. Marmara ve Egede oldukça yaygındır. Genel olarak yazın deve dikeni çiçek açar, çiçeklerinin rengi beyaz ve sarı olur. Kendisine özgü hoş bir kokuya sahiptir.

Deve Dikeninin Yararları (Faydaları)

  • Deve dikeni karaciğerin dostu olarak bilinir. Karaciğer hücrelerini yenilenmesini sağlar, Karaciğeri arındırıp temizler. Toksin attırıcıdır.
  • Midedeki ve bağırsaklardaki sorunlara faydalıdır Deve dikeni. Kabızlık sorununu giderir.
  • Deve Dikeni emzikli bayanlarda sütü arttırıcıdır.
  • Safra kesesi rahatsızlığına da iyi gelir Deve dikeni.
  • İştahsızlık çekenlerin iştahını açar Deve dikeni.
  • Deve dikeni prostata iyi gelir.
  • Alkolün yarattığı yüz kızarıklığına iyi gelir Deve dikeni.

Deve Dikeni

Deve Dikeninin Zararları

Deve dikenini herhangi bir zararı yoktur. Aşırı tüketim halinde ishal yapabilir. İştah açtığı için diyet yapanlar fazla tüketmemelidir. 

Deve Dikeninin Kullanımı Kullanıldığı Yerler Nerelerdir

Deve Dikeni çayının hazırlanışı; Bir bardak kaynar suda, yarım yemek kaşığı ezilen tohumlar kaynatılır ve üzerine kapak kapatılarak 15 dakika demlenip, süzülür. Gün içerisinde 3 bardak taze demlenerek içilir. Sabah aç, öğle yemekten 30 dakika önce ve gece yatmadan 30 dakika önce bir bardak olarak soğutmadan içiniz.

Deve Dikeninin tohumu ve yaprağıyla çayının hazırlanışı; 1adet yaprağı, 1 ufak kökü veya 3 tutam kadar tohumunu 1 litre  kadar suyun içerisinde kaynattıktan sonra gün içerisinde 3 sefer olmak üzere 1 çay bardağı içiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
  1. Muhittin dedi ki:

    Devedikeninden en güzel tadı almanın yöntemi közlerle üstünü kapatıp yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra çıkartıp üzerindeki dikenli kabuğu soyup yemek. Çocukluğumla ilgili en çok özlediğim tattır deneyin bence pişman olmazsınız.

  2. ayşe dedi ki:

    Deve dikeni tohumu ile karahardal tohumunu çekerek birlikte kullanılması daha da faydalı bir tanıdığım yürüyemez iken bu iki bitki sayesinde Evvelallah yürüdü damar açıcı karaciğeri temizleyen yağ eriten bir bitki zaten bütün hastalıkların baş sebebi de karaciğerin ve bağırsakların güzel çalışmamasından kaynaklanıyor

  3. Buket dedi ki:

    Midemde çok fazla sorun vardı. Tuvalete çıkamıyordum. Yakın çevremin önerisiyle doktora gittim.Doktor bunun için bana deve dikeni önerdi. Fakat bitki olarak değil de internetten deve dikeni olarak satın aldım. Ürün çok başarılı, biraz kullanımı abarttım ilk 2 gün, ishale neden oldu. Fakat daha sonra şişede yazan şekilde kullanınca herhangi bir sorun olmadı ve mide problemimi tamamen çözdü.

    1. Yahya dedi ki:

      Sonuç.sifa buldunmu

  4. hanife A dedi ki:

    Acaba emzirirken kullanabilir miyim?

    1. admin dedi ki:

      Merhaba Hanife hanım, yaşlılar, hamileler ve çocuk emzirenler için kesinlikle önermiyoruz; ancak yine de doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

  5. doğan dedi ki:

    Deve dikenin tohumu ile deve dikeni extratı kapsül halinde kullanımı aynı faydaları verirmi.ayrıca alkole bağlı siroz tedavisi gören kişi rahatça kullanabilirmi.günde kaç kapsül idealdir. diğer ilaçlarla birlikte zararlımı? bu konuda bilgi verirseniz açıklayıcı olan yazınız mükemmel açıklayıcı olabilir bence teşekkürler…

    1. Mesut dedi ki:

      Devedikeni ben aktaran toz olarak alıyorum ve sabah aç karnına bir tatlı kaşığı tozu ağzıma atarak bir bardak su ile yutuyorum karaciğerinde yağlanma vardı geçti bunu herkez kullanabilir çünkü bir zararı yok ancak hap olarak kullanmadım onun zararı varmı bilmiyorum ( teyze oğlum sitozdan döndü deve dikeni kullanıyor ve hala iciyor

  6. Niyazi dedi ki:

    Deve kalmadı bari dikeni var elimizde, doktorlar kesiyo bağırsağı ölü kaldı elimizde. İşin kolayı variken hekimlik kasaplık oldu, çağdaşlığın çığı kaldı elimizde.