Akrepten Korunma Yolları

A+
A-
Akrepten Korunma Yolları

Akrep, kıskaçları olan uzun kuyruğu olan ve son derece zehirli bir hayvandır. Akrebi kızdırdığınız an zehirli olan iğnesini size batırır. Akrepler gündüzleri taşların altında, ağaç kovuklarının içinde, tavan aralarında, molozların içinde saklanırken, gece olduğu zaman ortaya çıkarlar ve gezmeye başlarlar. Akreplerin asıl besin kaynakları böcekler, örümcekler, kırkayaklar, kara tespih böcekleridir. Bunun yanında bir akrebin tam 1 yıl boyunca hiçbir şey yemese bile yaşabildiği tespit edilmiştir. Akrebin en rahat yaşadığı yerler sıcak ve kurak yerlerdir.

akrepAkrepler toprak altına, odunluklara, otluk yığınların içine yuvalarını yaparlar. En çok basamaklı merdivenlerden, aydınlatma boşluklarından tırmanarak ilerleme kabiliyetine sahiptirler. Bir akrep 20 gün buz kalıbında dondurup, 20 gün sonra buz çözüldüğünde bile akrep kendine gelip normal hayatına geri dönebilmektedir. Akrebin herhangi bir organı koptuğunda bir süre sonra tekrar yenisi ortaya çıkar.
Akrep sokması insanın canını anında çok fazla yakan bir olaydır ve akrep sokması halinde hiç vakit kaybetmeden hemen hastaneye başvurulmalıdır zira akrep sokması halinde kişinin 1–2 saat içinde ölme riski bile vardır. Akrep sokması halinde kişi hızla aşırı bir titreme, yüksek ateş ve üşüme moduna girer. Işığa ve gürültüye karşı tahammülsüzlük başlar. Herhangi bir ortamda akrep gördüğünüzde asla dokunmayıp mümkünse bir akrep ilaçlama şirketine başvurup bütün ortamı ilaçlatmanız gerekir. Ortalama bir akrebin yaşam süresi bulunduğu yerlere göre 5 yıl kadardır.
Akrep sokması durumunda hemen hastaneye başvurun ancak ilk anlarda hastaneye ulaşana kadar yapılabilecekler ise; kanama meydana gelirse asla bu kanamayı durdurmayın. Ağzında yara olmayan biri, akrebin soktuğu yerdeki zehirli kanı yutmadan çekip tükürebilir ve hastayı kesinlikle hareket ettirmemeye çalışın zira ne kadar çok hareket ederse zehir kana o kadar çabuk karışır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.